به گزارش خبرنگار مهر، رامین میرزایی ظهر سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، ضمن یادآوری این موضوع که در اجرای برنامه هفتم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور تاخیر صورت گرفته است، گفت: در این راستا ۱۱ برنامه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور تا به امروز داشتهایم که سهم این برنامهها بعد از انقلاب اسلامی ۶ برنامه بوده است.
وی با اشاره به اینکه آمار بیانگر آن است که بودجه امسال استان زنجان به میزان ۲۱۵۱ میلیارد تومان است، افزود: اگر بخواهیم این بودجه را برای استان هزینه کنیم، مواردی که بیش از همه حائز اهمیت بوده و در اولویت قرار دارد، شامل آب شرب شهری و روستایی، ساخت مدرسه در شهرکهای اقماری، عمران شهری و روستایی و نیز توسعه زیرساختهای کشاوری است.
میرزایی با یادآوری اینکه شامل سه مولفه برنامهریزی، مدیریت و نیز نظارت است، تصریح کرد: از جمله وظایف این سازمان میتوان به هماهنگی نظام راهبردی استان، برنامهریزی برای تحقق سهم استان از تولید ناخالص داخلی، تهیه نقشه راه، جذب سرمایهگذار و توسعه صادارات غیرنفتی، آمایش سرزمین، هماهنگی با تغییر ساختار بودجه مبتنی بر رشد اقتصادی، اثربخشی بودجه، تدوین برنامه توسعه، تهیه، توزیع، ابلاغ و مبادله موافقتنامه اشاره کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجا با اشاره به اینکه علاوه بر این، تهیه نقشه و بهروزرسانی نقشههای استان، راهبری امور پژوهشی و تعیین اولویتهای این بخش نیز بر عهده سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان است، ادامه داد: در خصوص اعتبارات هزینه و جاری استان نیز باید اظهار کرد که میزان این اعتبارات ۵۶۰ میلیارد تومان بوده و به ۲۴ دستگاه ابلاغ شده است.
میرزایی، بودجه استان در بخش تملک دارایی از محل پیوست قانون جدول ۱۰ را حدود ۵۲۵ میلیارد تومان و از محل ۳ درصد درآمد حاصل از فروش نفت و گاز را به میزان ۲۱۴ میلیارد تومان برشمرد و اظهار کرد: همچنین میزان اعتبارات استان از محل توازن ۳۹۵ میلیارد تومان بوده که ۱۹۷ میلیارد تومان از این بخش سهم استان و ۱۹۷ میلیارد تومان نیز سهم ملی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان در ادامه با بیان اینکه اعتبارات عمران ملی استان ۳۳۹ میلیارد تومان و اعتبارات بین استانی نیز ۳۵۶ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: آمار حاکی از آن است که استان زنجان در شاخص مزیتهای نسبی کشاورزی رتبه ۲۲، بخش صنعت رتبه ۱۶ و بخش خدمات رتبه ۲۵ را دارا است.
میرزایی با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان، ارتقای بخش خدمات در استان است، عنوان کرد: در خصوص شاخص تولید ناخالص داخلی استان نیز باید گفت که این شاخص بر مبنای آمار سال ۹۸ به میزان ۳۵ هزار میلیارد تومان محاسبه شده که از این حیث رتبه ۲۶ کشوری متعلق به استان زنجان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجا همچنین گریزی به مصوبات سفر رئیسجمهور به استان زنجان زد و یادآور شد: در سفر رئیسجمهور به استان زنجان ۱۲۵ مصوبه داشتیم و میزان اعتبارات عمرانی مصوبات سفر نیز ۴۰۷۶ میلیارد تومان بود که مقرر شد سازمان برنامه و بودجه ۸۰۷ میلیارد تومان را تخصیص دهد.
میرزایی در ادامه، نرخ بیکاری در استان از بازه سنی ۱۵ سال و بیشتر در سال گذشته بر اساس نیروی کار را ۶.۵ درصد اعلام و با اشاره به اینکه شاخش نرخ مشارکت اقتصادی ۴۵.۵ درصد و شاخص تورم ۳۶.۴ درصد است، گفت: آنچه که در برنامه هفتم توسعه از اهمیت زیادی برخوردار است، ثبات اقتصادی، رشد فراگیر، توجه به دانشبنیان و آمایش سرزمین است و به نوعی گرایشهای اصلی برنامه هفتم توسعه به شمار میرود.
نظر شما